Teknik SEO, SEO çalışmalarının yazılım ve sunucu bilgisiyle en iç içe olduğu yer diyebiliriz. Çünkü site hızı, dosya sıkıştırmaları ve temiz kodlama gibi ince ayarların yapıldığı SEO çalışması aşamasıdır.

Contents

Teknik SEO Nasıl Yapılır?

Teknik SEO Nedir?

Teknik SEO yapmak için hosting, html, css vb dillere hakim olmalısınız. Ek Olarak web site hız optimizasyonu konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Gelelim teknik seo’nun aşamalarına.

Tarama ve İndexleme

Google algoritmasının yapı taşı olan tarama ve indexleme mantığına uyum sağlayamayan siteler herkesin çözüm aradığı indexlenmeme sorunu ile karşılaşır. Bu yüzden çalıştığınız SEO Danışmanınızdan tarama bütçesini mutlaka optimize etmesini isteyiniz.

HTTP Yanıt Kodları ve Yönlendirmeler

HTTP Yanıt Kodları diğer adıyla HTTP Durum Kodları en iyi şekilde analiz edilerek başarısız olan durum kodlarından ayrıştırılmalıdır. Yani Error 5XX, 4XX vb hatalı durum kodları temizlenmelidir. HTTP Hata kodlarını tespit etmek için en iyi yöntem SEO Log Analizidir. Log Analizi için → gokhangumus.com/seo-icin-log-analizi-nasil-yapilir/ bağlantısına tıklayınız.

Site Hızı Çalışmaları

Site hızı SEO için önemli kriterlerin en başında gelmektedir. Öyle ki Core Web Vitals kriterlerinden yani önemli web verilerinden geçemeyen sitelerin seo çalışmalarının %89’u boşa gitmektedir. 

Mobil Öncelikli İndeksleme

2022 yılında internette gezen kullanıcıların %90’ı mobil cihazlar kullanmakta. Bu yüzden yapılan seo çalışmalarının büyük çoğunluğu mobil cihazlara göre yapılmakta. Özellikle teknik seo tarafında mobil seo tarafındaki meta verilerin optimizasyonuna daha fazla önem verilmektedir.